Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

04.01.2021.
Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara
novost-slika
 21.01.2021.

Dan socijalnog partnerstva, 21. siječanj 2021.

U Republici Hrvatskoj se svake godine od 21. siječnja 1994. obilježava Dan socijalnog partnerstva.

21. siječnja 1994. godine Vlada RH, poslodavci i sindikati postigli su dogovor o institucionalnom socijalnom dijalogu te je stupio na snagu „Osnovni tekst Sporazuma o osnivanju, nadležnosti i djelovanju Gospodarsko-socijalnog vijeća“.
...

novost-slika
 10.01.2021.

Odluka Vlade o odobrenju plaćenog dopusta državnim službenicima i namještenicima te službenicima i namještenicima u javnim službama s prebivalištem s područja pogođenog potresom (NN 2/2021)

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 07. siječnja 2021. donijela je Odluku da se državnim službenicima i namještenicima te službenicima i namještenicima u javnim službama s prebivalištem na području
...

novost-slika
 03.01.2021.

Glasnik HSSMS MT

Poštovani članovi,

kao i svake godine pripremili smo za Vas Glasnik našeg Sindikata gdje smo istaknuli najvažnije događaje i aktivnosti Sindikata koje su obilježile 2020.godinu.

U nastavku možete preuzeti Glasnik broj 10 - 2020.

novost-slika
 30.12.2020.

U solidarnosti sa svim stradalima u potresu !

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara upućuje duboku sućut obitelji i rodbini poginulih u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Sindikat izražava duboku solidarnost prema svim građanima, medicinskim sestrama, medicinskim tehničarima koji su ostali bez svojih domova.

Svim medicinskim sestrama, medicinskim tehničarima kao i ostalim zdravstvenim...

novost-slika
 23.12.2020.

Sretni blagdani !

Poštovane članice i članovi Sindikata, medicinske sestre i medicinski tehničari,

vrijeme nadolazećih blagdana poziva nas na toleranciju i međusobno poštivanje.
Ovo su dani praštanja, novih početaka i novih nada.

Uz veliku zahvalnost i poštovanje svima Vama koji pokazujete svoju veliku humanost i srce brinući se o bolesnicima želimo da Vam ovi blagdanski dani donesu najljepše želje: mir, radost, zdravlje i ljubav.

novost-slika
 21.12.2020.

Vrhovni sud donio odluku u korist radnika

Vrhovni sud RH ovih je dana objavio presudu u slučaju prava na povećanje osnovice za 6% za 2016. godinu za javne službenike prema Sporazumu iz 2009. godine. U tome sporu prethodno su svi županijski sudovi donijeli pravomoćne presude u korist radnika u javnim službama. Unatoč tome Vlada RH nije htjela isplatiti ono što duguje svojim građanima i njihovim obiteljima već je Državno odvjetništvo podnijelo pravno neutemeljeni zahtjev za revizijom na Vrhovnom sudu.

MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja