Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
novost-slika
24.07.2020.

Izvještaj Amnesty International-a: zdravstveni radnici suočeni su s velikim brojem smrtnih slučajeva uzrokovanih COVID-19

Sve je više dokaza o utjecaju COVID-19 na djelatnike u zdravstvu, socijalnoj zaštiti i drugim djelatnostima u javnim službama.

Nedavno izvješće Amnesty International govori da je bilo najmanje 1100 smrtnih slučajeva među zdravstvenim i socijalnim službenicima diljem Europe, a EPSU je u ranijem članku izvijestio o preko 600 smrtnih slučajeva na temelju podataka iz samo devet zemalja.

Dostupni statistički podaci variraju od zemlje do zemlje i još uvijek postoje mnoge zemlje u Europi o kojima nema podataka.

Izvješće organizacije za zaštitu ljudskih prava Amnesty International procjenjuje da je najmanje 3000 zdravstvenih radnika širom svijeta umrlo od posljedica zaraze virusom COVID-19.

više...
novost-slika
23.07.2020.

Povoljnije cijene smještaja ljetovanja za članove HSSMS MT, Zaton holiday resort i Hoteli Omišalj

Turistički i ugostiteljski objekti potrudili su se osigurati povoljnu ponudu s posebnim popustom za boravak medicinskih sestara, članova našeg sindikata i njihovih obitelji u hotelima na Krku i Zatonu.

ZATON HOLIDAY RESORT pobrinuo se za nezaboravan doživljaj odmora uz posebni popust smještaja povoljniji za 40% za boravak medicinskih sestara i njihovih obitelji.

HOTELI OMIŠALJ čine hotelski kompleks koji se nalazi u gradiću Omišlju, na otoku Krku. Lokacija Omišlja je odlična za upoznavanje koliko otoka Krka tako i kopna spojena Krčkim mostom.
Hotel Adriatic i Hotel Primorka za članove Sindikata i njihove obitelji pružaju ugodan ambijent i povoljne cijene.

više...
novost-slika
10.07.2020.

OBAVIJEST ČLANOVIMA - Stručna služba Sindikata preselila na lokaciju Draškovićeva 48

Poštovane kolegice i kolege,

obavještavamo Vas da se Stručna služba Sindikata preselila na lokaciju Draškovićeva 48 te Vas molimo da nam poštu upućujete na adresu:

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara, Draškovićeva 48, 10000 Zagreb.

Za sve informacije možete nam se i dalje obratiti na:
Tel: +385 1 4811 411
Fax: +385 1 4883 605
E-mail: hssms-mt@hssms-mt.hr

više...
novost-slika
24.06.2020.

Predstavljeni rezultati dubinske analize kretanja plaća u javnom i privatnom sektoru u Hrvatskoj tijekom petnaest godina

U sklopu EU projekta Matice hrvatskih sindikata pod nazivom „Doprinos tripartitnom socijalnom dijalogu – Perspektive tržišta rada“ koji se financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) iz poziva „Jačanje socijalnog dijaloga – faza III“, u Zagrebu je 19. lipnja 2020. održana završna konferencija – okrugli stol posvećena predstavljanju knjiga „Odnos plaća u javnom i privatnom sektoru u Hrvatskoj“ i „Projekcije podudarnosti dostupne radne snage i potreba tržišta rada do 2030. godine: Izazovi demografskih promjena i četvrte industrijske revolucije“.

Sudionici panel diskusije bili su prof. dr. sc. Igor Radeka, predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, autori knjiga ...

više...
novost-slika
23.06.2020.

Međunarodni dan javnih službi, 23.06.2020. - Za poštenu, socijalnu, zelenu i demokratsku Europu!

Izvršni odbor EPSU-a organizirao je obilježavanje Međunarodnog dana javnih službi kao zajedničku prigodu da se zahvalimo svim radnicima javnih službi koji su brinuli za naša društva tijekom vrlo teškog razdoblja.

Također, 23. lipanj je i prilika da naglasimo i ojačamo otpor vladama i poslodavcima koji žele uvesti politike štednje.

Sindikati podržavaju zahtjeve milijuna radnika u javnim službama za većom plaćom i boljim plaćama. Radnici javnih službi žele snažnije pregovaranje i bolja sindikalna prava jer dobar rad zaslužuje dobre kolektivne ugovore.
Mnogi radnici u javnim službama, kao što su žene, radnici koji brinu za starije i nemoćne, suočeni su sa radom u nesigurnim uvjetima i malim plaćama.

više...
novost-slika
21.06.2020.

Sindikalno sportski susreti, Zaton - od 30. rujna do 04. listopada 2020. godine

Poštovani članovi,

obavještavamo Vas kako je Organizacijski odbor sindikalno sportskih susreta u suradnji sa ZATON HOLIDAY RESORT- om utvrdio novi termin održavanja sindikalno – sportskih susreta u zdravstvu. Novi termin je od 30. rujna do 04. listopada 2020. godine. Sve ostalo ostaje kao po prvotnom dogovoru (cijena – 950,00 kuna).

Sukladno uputama u ranijim dopisima, napominjemo kako ćemo i dalje pratiti aktualnu situaciju u zemlji te kako postoji mogućnost da ni u novom terminu možda neće svi sportovi biti održani zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

O svemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti.

više...
novost-slika
19.06.2020.

Pogodnosti za članove – Valamar hoteli Dubrovnik, nikad jeftinija prilika za posjetiti Dubrovnik!

Valamar grupacija hotela u Dubrovniku poznata je da za svoje goste nudi savršeni odmor sa vrhunskom uslugom.
Za vrijeme covid krize Valmar grupacija hotela u Dubrovniku je osigurala besplatan smještaj za sve medicinske sestre koje su bile u rizičnoj skupini i kojima je određena samoizolacija.
Tu uslugu u tih nekoliko mjeseci koristilo je 40-50ak sestara.
Sada je Valamar grupacija hotela odlučila za medicinske sestre i tehničare, u znak zahvalnosti za požrtvovnost medicinskih sestara u borbi protiv covida, napraviti posebnu ponudu za hotel s 5 zvjezdica u Dubrovniku.

U nastavku možete pročitati posebne cijene za medicinske sestre, članove HSSMS MT.

više...
novost-slika
18.06.2020.

Bluesun hotel Kaj Marija Bistrica - pogodnosti za sve članove Matice hrvatskih sindikata

Bluesun hotel Kaj Marija Bistrica smješten je u samom srcu Marije Bistrice, u neposrednoj blizini središnjeg trga i nudi jedinstven doživljaj tog zagorskog mjesta. Prozori soba gledaju na živopisne krajolike središnje Hrvatske popunjene vinovom lozom te gustim šumama jasena i hrasta.

Uz smještaj, kongresnu ponudu, wellness & spa, nudi vrhunski gastro program baziran na inovativnoj interpretaciji tradicionalne kuhinje čije delicije pripremaju višestruko nagrađivani Chef Marko Futivić i cijeli tim kuhara. Prvi je certificirani bike hotel u Zagorju koji ima sve što biciklistima treba, od servisa do specijalizirane prehrane.

više...
novost-slika
16.06.2020.

Projekt Matice stanogradnje u Zagrebu

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara I tvrtka Sigma stan nekretnine d.o.o. provode projekt stambenog zbrinjavanja svojih članova u Zagrebu, naselje Rudeš, Zagrebačka cesta.

S obzirom na vrlo uspješno završeni projekt stambenog zbrinjavanja članova sindikata u Zagrebu u naselju Črnomerec te radi velikog interesa članova, tvrtka Sigma stan nekretnine d.o.o. započinje sa novim projektom stambene izgradnje.

Objekti će se graditi tako da se kupcima pruži maksimalna fleksibilnost razmještaja prostorija i organizacija interijera. Ovu lokaciju karakterizira neposredna blizina javnog prijevoza (autobusna stanica na Zagrebačkoj cesti), trgovina, vrtića...

više...
novost-slika
29.05.2020.

Dan državnosti, 30. svibnja 2020.

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara svim članovima sindikata, kao i svim građanima Republike Hrvatske želi sretan Dan državnosti, simbol uspostave slobodne i samostalne hrvatske države.

više...
novost-slika
27.05.2020.

NE Prijedlogu Dodatka II Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama

Skupština Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara očitovala se o Prijedlogu Dodatka II Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama koji je Vlada RH predložila sindikatima javnih službi na zadnjem zajedničkom sastanku pregovaračkih odbora Vlade i sindikata.

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara NE PRIHVAĆA Prijedlog Dodatka II Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama.

više...
novost-slika
22.05.2020.

Sindikalno sportski susreti 2020. - obavijest članovima

Poštovani,

sukladno smjernicama Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu te preporučenim mjerama Ministarstva zdravstva, 17. ožujka 2020. godine obavijestili smo Vas kako je Organizacijski odbor sindikalno sportskih susreta u zdravstvu donio odluku o odgodi zakazanih sportskih susreta do trenutka dok se ne stvore sigurni uvjeti za njihovo održavanje.

Članovi Organizacijskog odbora u kontinuiranom su kontaktu sa odgovornim osobama Zaton holiday resorta, te su prateći trenutnu epidemiološku situaciju i upute relevantnih tijela, procijenili kako nije realno za očekivati da će se sindikalno sportski susreti zbog okupljanja velikog broja ljudi, moći održati prije jesenskog termina.
U slučaju da se niti tada ne stvore sve potrebne sigurnosne pretpostavke

više...
novost-slika
21.05.2020.

Nastavak pregovora sindikata javnih službi i Vlade o prijedlogu Dodatka II Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama

Nakon što su se svi sindikati javnih službi 18. svibnja 2020. godine izjasnili o neprihvaćanju prijedloga Dodatka II Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama, danas je u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava novi sastanak pregovaračkih odbora Vlade RH i sindikata.

Na sastanku je Vlada RH izašla s novim prijedlogom Dodatka II Temeljnom kolektivnom ugovoru.

1. Osnovica za plaće u javnim službama povećala bi se za 4% od 1.siječnja 2021. godine.
2. O božićnici, koja trenutno iznosi 1.500,00 kn, raspravljalo bi se najesen.

više...
novost-slika
18.05.2020.

Očitovanje HSSMS MT na Prijedlog Dodataka II Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama

Nakon što je Vlada RH izašla s Prijedlogom Dodatka II Temeljnom kolektivnom ugovoru, sindikati javnih službi - potpisnici Temeljnog kolektivnog ugovora zaključili su da će se na prijedlog Dodatka II očitovati nakon provedenih konzultacija, odnosno izjašnjavanja svojih tijela i/ili članova, a najkasnije danas, 18. svibnja 2020. godine.

Nakon provedenog postupka odlučivanja tijela Sindikata propisanog internim propisima Sindikata, obavještavamo Vas da Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestra – medicinskih tehničara nije prihvatio predloženi Dodatak II Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama.

više...
novost-slika
13.05.2020.

Obavijest članovima!

Poštovane članice i članovi Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara,

u prilogu vam šaljemo dopis vezano uz lažnu poruku koja se jučer pojavila na društvenim mrežama, a kojom se insinuira da je Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara prihvatio Prijedlog Dodatka II Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama.

više...
novost-slika
13.05.2020.

Predstavnici sestrinskih organizacija na prijemu kod predsjednika Republike Hrvatske

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva, predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u utorak, 12. svibnja 2020. predstavnike organizacija koje predstavljaju medicinske sestre i tehničare.

Predsjednik Republike, tom je prigodom svima čestitao i zahvalio posebno na velikom doprinosu u sprečavanju širenja pandemije koronavirusa i liječenju oboljelih.

„Svima vam odajem priznanje za profesionalan i požrtvovan rad uz zahvalnost na vašem nesebičnom doprinosu u borbi za očuvanje zdravlja svakog čovjeka. Vaš posao je uvijek bio važan, a situacija u kojoj smo se našli zbog pandemije koronavirusa pokazuje dodatno koliko su važne javne službe poput vaše jer su medicinske sestre

više...
novost-slika
13.05.2020.

Zagrebačke fontane u znaku medicinskih sestara

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva zagrebačke fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice zasvijetlite su u čast vrijednim i požrtvovnim medicinskim sestrama i tehničarima.
Na taj način Grad Zagreb zahvaljuje se medicinskim sestrama i tehničarima na njihovom trudu i radu – posebice u teškim uvjetima pandemije COVID-19.

Također, na Međunarodni dan sestrinstva, u Dnevniku Nove TV gostovala je predsjednica Sindikata Brankica Grgurić koja je istaknula da su medicinske sestre i tehničari ponos i stup zdravstvenog sustava. S obzirom na prijedlog Vlade o uvođenju štednje u javnom sektoru nauštrb radnika navela je da sindikat neće pristati na prijedlog vlade o ukidanju regresa, božićnice i drugih dodataka.

“Naša Vlada mora sačuvati radnu snagu i stručnost kako bi bolesnici imali skrb", naglasila je predsjednica Sindikata.

više...
novost-slika
12.05.2020.

Čestitamo Vam Međunarodni dan sestrinstva!

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i medicinskih tehničara, svim cijenjenim i poštovanim medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima čestita Međunarodni dan sestrinstva, rođendan začetnice modernog sestrinstva Florence Nightingale.

više...