Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
07. travanj, Svjetski dan zdravlja
  05.04.2016.

07. travanj, Svjetski dan zdravlja

Svjetski dan zdravlja obilježava se svake godine 07. travnja čime se na globalnoj razini želi ukazati na važnost zdravstvenih problema i osvijestiti društvenu zajednicu o važnosti zdravlja kao i o problemima s kojima se susrećemo u zdravstvenim sustavima.

Ove godine međunarodne sindikalne organizacije (EPSU, PSI) Svjetski dan zdravlja obilježavaju pod temom:

„Stop komercijalizaciji i privatizaciji zdravstva“

Ljudi u mnogim europskim zemljama žele: kvalitetnu zdravstvenu skrb za sve građane, dovoljan broj zaposlenih zdravstvenih radnika, dobre uvjete rada, pristupačne i dostupne zdravstvene i socijalne usluge u javnom interesu, a ne u cilju profita.

Stoga, ovim putem vas sve pozivamo da porukom i fotografijom podržite 07. travnja akciju Svjetskog Dana zdravlja : „Stop komercijalizaciji i privatizaciji zdravstva“.

U nastavku možete preuzeti plakat „Our health is not for sale“, logo HSSMS MT te logo EPSU organizacije koje možete u boji isprintati te pozvati svoje članove, podijeliti im materijale kako bi se svi zajedno fotografirali te time podržali ovu akciju.
Fotografije možete poslati nama u Sindikat na e-mail: hssms-mt@hssms-mt.hr, a mi ćemo iste objaviti na našoj web stranici, a isto tako i proslijediti EPSU organizaciji kako bi objavili podršku članova našeg Sindikata i naše zemlje.

Još jednom vas sve pozivamo da se odazovete ovoj akciji da svi zajedno pokažemo snagu i volju u borbi za promicanje zdravlja i kvalitetne zdravstvene skrbi, a protiv privatizacije i komercijalizacije zdravstva.

Plakat „Our health is not for sale“

Logo HSSMS MT

Logo EPSU


MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja