Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara  pridružio se akciji  Europski akcijski tjedan zdravlja, "Aplauzi nisu dovoljni"
  29.10.2020.

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara pridružio se akciji Europski akcijski tjedan zdravlja, "Aplauzi nisu dovoljni"

Europski akcijski tjedan zdravlja „Aplauzi nisu dovoljni“ okupio je zdravstvene radnike diljem Europe sa jasnim zahtjevima: veće plaće, više osoblja, bolja kvalitetna skrb.

S početkom drugog vala pandemije, zdravstveni radnici ponovno su pod velikim pritiskom, a izloženi su i strukturni problemi s kojima se suočavaju zdravstveni sustavi u cijeloj Europi. Bolnicama u nekoliko europskih zemalja nedostaju odgovarajuće zdravstvene i sigurnosne mjere i osobna zaštitna oprema potrebna za odgovor na novi porast infekcija.

Mnogi se radnici i dalje osjećaju iscrpljeno i pod stresom nakon što su izašli na kraj s prvim valom.

Iz tog razloga porukama solidarnosti iskazali smo podršku svim radnicima u zdravstvu, a isto tako ovom akcijom zahtijevamo povećanje ulaganja u zdravstvene sustave, povećanje plaća svima koji svakodnevno rade na osiguranju kvalitetne zdravstvene zaštite za milijune građana širom Europe.

I naš Sindikat pridružio se Akcijskom tjednu zdravlja te se ovim putem zahvaljujemo svim članovima koji su pronašli vremena kako bi se izborili za svoja prava.

U nastavku možete vidjeti slike naših članova koji su se pridružili akciji.

Galerija Europski akcijski tjedan zdravlja „Aplauzi nisu dovoljni“ 

Podružnica KBC Petrova

Podružnica Ogulin

Podružnica OŽB Našice

Podružnica Slavonski Brod OB i DZ

Slavonski Brod HMP

OB Dubrovnik, Ured HSSMS MT

Na slijedećem linku možete vidjeti galeriju slika i drugih radnika Europe koji su pridružili akciji.

EPSU Health Action Day


MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja