Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
18.03.2020.

Medicinske sestre, medicinski tehničari - HVALA VAM !

Medicinske sestre, medicinski tehničari - HVALA VAM !

Poštovani članovi HSSMS MT, medicinske sestre, medicinski tehničari,

ovih dana suočavamo se sa nevidljivim „neprijateljem“ koji mijenja naše živote, naše navike, potrebe i želje.

Prvi ljudi u borbi sa korona virusom su zdravstveni radnici, medicinske sestre, medicinski tehničari, liječnici i svi ostali nezdravstveni radnici koji su i ovaj puta podmetnuli svoja leđa kako bi zaštitili zdravlje svojih sugrađana. Trenutna situacija u zdravstvu dokazuje da su medicinske sestre kao ljudski resurs jedan od najvažnijih nositelja zdravstvenog sustava bez kojih sustav ovih dana uistinu ne bi mogao funkcionirati.

Vrijeme koje nam slijedi donosi nove izazove u kojima će znanje, empatija, dobra suradnja biti od iznimne važnosti. Mobilizacija svih zdravstvenih radnika koja je stupila na snagu govori o ozbiljnosti problema pandemije koja je zahvatila veliki dio zemalja.

Već danas suočeni smo sa promjenama u našim profesionalnim i privatnim životima, a u slijedećim danima možda će one biti još intenzivnije.
Zasigurno će odijeli naših bolnica biti prepuni, a sve će to rezultirati premorenošću i velikim stresom za nas medicinske sestre, ali i naše obitelji.

Vjerujemo kako će uprave naših bolnica osigurati svu potrebnu zaštitu kako bi se sigurno mogli brinuti o našim građanima.
Teško je dovoljno naglasiti koliku snagu i važnost u ovakvim situacijama imaju svi zdravstveni radnici koji pokazuju maksimalnu profesionalnost, odgovornost i predanost.

Hrvatska se na visokoj razini sigurnosti nosi sa nastalom situacijom, a dobra organiziranost svih institucija, svih zdravstvenih i nezdravstvenih radnika uvelike doprinosi održavanju cijele situacije pod kontrolom.

Hvala svim radnicima koji u ovoj ozbiljnoj situaciji ulažu sve napore da nam svakodnevni život u ovim danima bude normalan.

Činjenica jest da se od nedaće ne može pobjeći i da se trenutno suočavamo sa izazovom u kojem se moramo više brinuti jedni o drugima te čuvati jedni druge.
Svi zajedno se nalazimo u borbi protiv korona virusa i ovo je prilika da djelujemo zajedno, da se ne dijelimo i ne pravimo razlike jedni među drugima, jer samo tako će naša profesionalnost, savjesnost, odgovornost i ozbiljnost pobijediti „neprijatelja“.

Ne zaboravimo našu osobnu odgovornost prema svom zdravlju, jer ako mi posustanemo tko će brinuti o našim građanima?

Stoga na sve Vas, poštovane članove Sindikata, apeliramo da se pridržavate svih uputa i preporuka nadležnih institucija, da zaštitite sebe, svoju obitelj, djecu, starije osobe i sve građane te na taj način svojom osobnom odgovornošću sačuvamo vlastito i tuđe zdravlje, jer ne zaboravimo, zdravlje je najveće bogatstvo koje posjedujemo.

S poštovanjem,

Predsjednica HSSMS MT                                                      Predsjednica Glavnog vijeća HSSMS MT      

Brankica Grgurić                                                                      Anica Prašnjak

 

Dopis HSSMS MT

 

U nastavku možete pogledati gostovanje predsjednice Sindikata Brankice Grgurić u emisiji N1 o aktulnoj situaciji.

N1, Brankica Grgurić: "Svaka medicinska sestra će od sebe dati 200 posto"