Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
30.04.2020.

Nacionalni dan hitne medicinske službe, 30.04.2020.

Nacionalni dan hitne medicinske službe, 30.04.2020.

Nacionalni dan hitne medicinske službe obilježava se 30. travnja kako bi se naglasila velika uloga ove teške i odgovorne djelatnosti.

2013. godine Hrvatski sabor je 30. travanj proglasio Nacionalnim danom HMS-a čime se Hrvatska pridružila drugim zemljama u Europi i svijetu koje nastoje djelatnost i dostignuća HMS-a približiti svojim građanima i ukazati na važnost prepoznavanja hitnih stanja radi boljeg zdravstvenog ishoda ozlijeđene ili oboljele osobe.

Raditi u hitnoj medicinskoj službi je plemeniti poziv koji spašava živote i koji ima emocionalnu dimenziju u kojoj se osjeća i bespomoćnost, i zadovoljstvo.

Svi djelatnici u hitnoj medicinskoj službi svojom profesionalnošću, brzinom u svom radu pokazuju veliku hrabrost i odgovornost.

Stoga, svim djelatnicima hitne medicinske službe čestitamo Nacionalni dan hitne medicinske službe te im zahvaljujemo na dosadašnjem uspješnom radom uz želju daljnjeg napredovanja u svojoj profesiji.