Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
Podrška prosvjedu zaposlenika ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, 22.10.2022.
  20.10.2022.

Podrška prosvjedu zaposlenika ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, 22.10.2022.

22. listopada 2022. u Zagrebu, naTrgu bana Jelačića u 12:05 održati će se prosvjed zaposlenih u dječjim vrtićima u Hrvatskoj kako bi na izrazili svoje nezadovoljstvo uvjetima rada.

Zaposleni u dječjim vrtićima svakodnevno su suočeni sa problemima u sustavu Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj, nepoštivanju zakona i podzakonskih akata te Ustava Republike Hrvatske, koji bi trebali jamčiti kvalitetna radna mjesta, sigurnost djece, kvalitetu odgojno-obrazovnog procesa i dostupnost institucionalnog odgoja i obrazovanja u ranoj i predškolskoj dobi.

Rani i predškolski odgoj vrlo je važan za daljnji djetetov razvoj i život. Sve što dijete nauči i stekne u prvim godinama života ostat će zauvijek u njemu.

Odgojiteljice nisu „Tete“ kako ih volimo zvati od milja već su to profesionalne osobe višeg ili visokog stupnja obrazovanja koje su studirale, diplomirale te položile državni stručni ispit i samim time kvalificirale se za rad s djecom.
Biti odgojitelj nije samo posao. To je profesija koja zahtijeva sustavno i kontinuirano educiranje i usavršavanje u radu.

Svjesni važnosti njihove struke dajemo punu podršku prosvjedu svih zaposlenih u dječjim vrtićima u nastojanjima da se njihova struka vrednuje, poštuje i adekvatno plati kako i zaslužuju.

Ovim putem pozivamo i naše članove da dolaskom na prosvjed u subotu, 22. listopada u 12:00 na Trgu bana J.Jelačića pruže podršku u ostvarivanju ciljeva zaposlenih u dječjim vrtićima.


MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja