Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
Podružnica Dubrovnik, Grad Dubrovnik donirao zemljište za stambeno zbrinjavanje zdravstvenih radnika
  13.05.2021.

Podružnica Dubrovnik, Grad Dubrovnik donirao zemljište za stambeno zbrinjavanje zdravstvenih radnika

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva, a sukladno prethodno provedenim razgovorima te na osnovu izrađene arhitektonsko-urbanističke studije Pobrežje, gradonačelnik Mato Franković i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić potpisali su danas Sporazum o zajedničkoj suradnji na osiguravanju uvjeta za stambeno zbrinjavanje djelatnika u zdravstvu.

Ovim Sporazumom Grad Dubrovnik iskazao je namjeru dodjele zemljišta djelatnicima u zdravstvu na području Pobrežja.

Grad Dubrovnik prepoznaje status i važnost svih zdravstvenih djelatnika kao nositelja društvene skrbi za zdravlje stanovništva. Zdravstveni djelatnici su vrlo važan resurs ovog grada, a upravo u vrijeme korona krize pokazalo se koliko su oni bitni i važni. Svojim predanim i neumornim radom osigurali su da svi pacijenti prime adekvatnu medicinsku skrb te ni u jednom trenutku Općoj bolnici nije prijetio scenariji katastrofe.

Iz navedenog razloga Grad Dubrovnik želi kroz niz mjera gospodarske i socijalne politike stvoriti uvjete za poticanje i zadržavanje mladih stručnjaka, djelatnika u zdravstvu u Dubrovniku pa tako i kroz realizaciju modela osiguravanja stambenog prostora za medicinske djelatnike, čime bi se ostvario krajnji cilj poboljšanja uvjeta rada djelatnika u zdravstvu te poboljšanje zdravstvene zaštite građanima na području Grada Dubrovnika.


MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja