Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
13.05.2020.

Predstavnici sestrinskih organizacija na prijemu kod predsjednika Republike Hrvatske

Predstavnici sestrinskih organizacija na prijemu kod predsjednika Republike Hrvatske

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva, predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u utorak, 12. svibnja 2020. predstavnike organizacija koje predstavljaju medicinske sestre i tehničare.

Predsjednik Republike, tom je prigodom svima čestitao i zahvalio posebno na velikom doprinosu u sprečavanju širenja pandemije koronavirusa i liječenju oboljelih.

„Svima vam odajem priznanje za profesionalan i požrtvovan rad uz zahvalnost na vašem nesebičnom doprinosu u borbi za očuvanje zdravlja svakog čovjeka. Vaš posao je uvijek bio važan, a situacija u kojoj smo se našli zbog pandemije koronavirusa pokazuje dodatno koliko su važne javne službe poput vaše jer su medicinske sestre dale golem doprinos u medicinskim ustanovama, kao i u sustavu socijalne skrbi“, poručio je predsjednik Milanović.

Na sastanku s Predsjednikom Republike bili su predsjednica Glavnog vijeća Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i medicinskih tehničara Anica Prašnjak, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić, predsjednik Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva Adriano Friganović, glavna sestra Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ”dr. Andrija Štampar” Cecilija Rotim, izvršna tajnica Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva dr. sc. Biljana Kurtović, predsjednica Udruge oboljelih od raka pluća i drugih bolesti pluća Jedra Sandra Karabatić, , prodekanica za nastavu Zdravstvenog veleučilišta dr. sc. Snježana Čukljek, glavni urednik Sestrinskog edukativnog portala Sandro Vidmanić, medicinski tehničar Mladen Marković i medicinske sestre Đurđica Sunek i Valerija Crnica.