Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
05.05.2020.

U Ministarstvu zdravstva potpisan Dodatak III Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja

U Ministarstvu zdravstva potpisan Dodatak III Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja

U Ministarstvu zdravstva danas je potpisan Dodatak III Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, po kojem će se od 1. travnja ove godine radnicima u djelatnosti zdravstva za svaki odrađeni sat u prekovremenom radu, isplaćivati i dodatak s osnove uvjeta rada, dodatak zbog odgovornosti za život i zdravlje ljudi te uvećanje plaće za znanstveni stupanj magistra znanosti odnosno znanstveni stupanj doktora znanosti.

Dodatak III potpisali su ministar zdravstva Vili Beroš i predsjednici dva reprezentativna sindikata, predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara, Brankica Grgurić i predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, Stjepan Topolnjak.

Iako je naš Sindikat još u pregovorima za Kolektivni ugovor potpisan 2013. godine od kada se i pojavio ovaj problem, tražio ugovaranje prekovremenog rada na ovaj način, pa i u pregovorima za Dodatak II koji je sklopljen 27. rujna 2019. godine, Vlada RH je tek nakon objave pravnog shvaćanja Vrhovnog suda u prosincu prošle godine pristala razgovarati o navedenom te su u veljači ove godine započeli pregovori koji su okončani danas, potpisivanjem Dodatka III.

Na naše upite u vezi isplate zaostataka iz prethodnih godina, ministar je obećao da će se o tome nastaviti razgovarati.

Predsjednica Brankica Grgurić izjavila je kako je potpisivanjem Dodatka III KU-u ispravljena dugogodišnja nepravda, a nada se da će biti riješen i problem dugova od ranije.

U nastavku možete preuzeti Dodatak III Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

Dodatak III Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja

 https://vijesti.hrt.hr/611664/beros-i-predstavnici-sindikata-potpisali-su-dodatak-kolektivnom-ugovoru