Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
24.03.2020.

EPSU uputio pismo podrške i solidarnosti svim stradalima u potresu

EPSU uputio pismo podrške i solidarnosti svim stradalima u potresu

Europska federacija sindikata (EPSU) koja okuplja 8 milijuna članova, a čiji je član i Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara uputila je pismo solidarnosti i podrške građanima Republike Hrvatske, članovima Sindikata, svim stradalima u potresu.

 

Pismo podrške možete pročitati u nastavku.

 

Poštovani,

sa pandemijom virusa Corone s kojom se svi suočavamo,  Hrvatska je dodatno suočena s velikim potresom prošle nedjelje. Ozlijeđeni su brojni ljudi i nanesena je velika šteta.

Sada se povećava rizik od daljnjeg širenja virusa, a uza sve dosadašnje napore u suzbijanju širenja virusa, novonastala situacija dodatno opterećuje radnike u zdravstvu, civilnoj zaštiti, policiji, vatrogastvu, vojsci koji sada ulažu još veće napore da pomognu svim unesrećenima.

U ime EPSU-a i njegovih 8 milijuna članova suosjećamo sa svim ozlijeđenima, onima koji su izgubili domove, a možda i svoje radno mjesto i posao.

Svima vama izražavamo solidarnost u teškim vremenima.

U znak solidarnosti,

Jan Willem Goudriaan, izvršni tajnik

Epsu-solidarity letter