Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
Potpisan Temeljni kolektivni ugovor za službenike i namještenike u javnim službama,  07.12.2017.
  08.12.2017.

Potpisan Temeljni kolektivni ugovor za službenike i namještenike u javnim službama, 07.12.2017.

Na sjednici Vlade, 07. prosinca 2017. prihvaćen je Temeljni kolektivni ugovor za službenike i namještenike u javnim službama.

Nakon sjednice TKU je i potpisan s rokom važenja od 4 godine. Temeljnim kolektivnim ugovorom utvrđena je osnovica za obračun plaće u javnim službama u visini od 5.421,54 s primjenom od 1. studenoga, odnosno počevši s plaćom za mjesec studeni koja se isplaćuje u prosincu 2017. godine.

Vlada će osigurati primjenu dosadašnje razine prava za studeni. Utvrđeno je kako će se božićnica i regres redovito isplaćivati, o konkretnom iznosu će se pregovarati svake godine s početkom u svibnju kako bi pregovori bili dovršeni do donošenja proračunskih smjernica u srpnju.

Među najvažnijim elementima TKU-a ministar Pavić je označio povećanje naknade za prijevoz na posao zaposlenika - ako ne postoji organizirani javni prijevoz, pa će se tako onima koji putuju osobnim automobilom umjesto naknade od 0,75 kuna po kilometru isplaćivati naknada od 1 kune po kilometru.

Zaposlenicima starijima od 61 godine koji stanuju udaljeni manje od 2 kilometra od mjesta rada omogućit će se kupnja karte za javni prijevoz. Želimo se ponašati fiskalno odgovorno i u skladu s maastriškim kriterijima, naglasio je Pavić.

http://www.hrt.hr/dnevnik/, 3:26 min

http://hr.n1info.com/Video, 09:59 min

http://vijesti.hrt.hr/419181/prihvacen-prijedlog-tku-a-za-javne-sluzbe

https://www.vecernji.hr/vijesti/vlada-odlucuje-o-podizanju-minimalne-place-

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/na-dnevnom-redu-vlade-minimalna-placa-

http://www.poslovni.hr/svijet-i-regija/vlada-dize-place-javnim-sluzbenicima-

 


MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja