Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
30.10.2017.

Priopćenje Matice hrvatskih sindikata povodom izjave misije MMF-a

Matica hrvatskih sindikata dala je svoje očitovanje na preporuke MMF-a za oporavak hrvatskog gospodarstva.

Misija MMF-a koja je proteklog tjedna boravila u Hrvatskoj navela je dvanaest ozbiljnih preporuka i zadataka koji idu za tim da se država bolje organizira i javna sredstva troši racionalnije kako bi se otvorio prostor za veće zapošljavanje, investicije i povećanje dohotka. Hrvatsko gospodarstvo, kažu, raste na krilima turizma i potrošnje oko tri posto, što je dobro, ali trebaju nam i investicije.

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić u svom priopćenju kritizirao je MMF da u svojoj izjavi strukturnih reformi ne spominju probleme s kojima se Hrvatska suočava: iseljavanje, demografske depresije, niska zaposlenost, gospodarsko zaostajanje za drugim europskim zemljama, povećanja nejednakosti i financiranja neproduktivnih slojeva društva.

U nastavku možete pročitati Priopćenje Vilima Ribića povodom posjete Misije MMF-a Hrvatskoj.

Priopćenje za javnost povodom misije MMF-a

https:/dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/-ribic-popljuvao-nalaz-mmf-a-

https:/vijesti.rtl.hr/novosti/matica-hrvatskih-sindikata-