Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
Promocija knjige "Srcem za ranjenu Hrvatsku" u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci, Vinkovci 23.05.2024.
  24.05.2024.

Promocija knjige "Srcem za ranjenu Hrvatsku" u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci, Vinkovci 23.05.2024.

U četvrtak, 23. svibnja, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci predstavljena je knjiga "Srcem za ranjenu Hrvatsku" koja nikoga nije ostavila ravnodušnim.
Knjiga „Srcem za ranjenu Hrvatsku” zapravo je zbirka vjerodostojnih priča medicinskih sestara i tehničara u Domovinskom ratu.

Osim autora knjige Ivice Radoša, u ime organizatora promocije HSSMS MT brojnim okupljenima obratila se predsjednica Glavnog vijeća Sindikata Anica Prašnjak.
Također, o knjizi su govorili doc.dr.sc. Dražen Švagelj, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima te Hrvoje Sopta, prof.povijesti.

Ravnatelj Opće županijske bolnice Vinkovci dr.sc. Krunoslav Šporčić i zamjenik župana dipl.iur. Marko Dikonić pozdravili su okupljene.

Voditeljica predstavljanja knjige bila je gospođa Biljana Pavlović, a ulomke je čitao glumac Vladimir Andrić.

Priča je to o tadašnjoj svakodnevnici, o ratnim priikama, odnosno neprilikama i njihovom herojstvu, odnosno kako je bitno pomoći svim ljudima kojima je potrebna medicinska skrb, pojasnio je autor Ivica Radoš.
Predsjednica Podružnice Hrvatskog strukovnog sindikata Medicinskih sestara i tehničara Vinkovci Gordana Kucljak kazala je kako joj ova knjiga itekako znači jer je u njoj opisano kroz što su sve medicinske sestre i tehničari prolazili u Domovinskom ratu.

Počitajte više na: https://novosti.hr/medicinski-djelatnici-u-domovinskom-ratu-se-borili-sa-strukom-znanjem-i-srcem/


MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja