Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
Promocija knjige Srcem za ranjenu Hrvatsku u OB Dr. Josip Benčević, Slavonski Brod, 21.11.2023.
  22.11.2023.

Promocija knjige Srcem za ranjenu Hrvatsku u OB Dr. Josip Benčević, Slavonski Brod, 21.11.2023.

U utorak, 21. studenog, u Općoj bolnici 'Dr. Josip Benčević' u Slavonskom Brodu predstavljena je knjiga Srcem za ranjenu Hrvatsku koja nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Osim autora knjige Ivice Radoša, u ime organizatora promocije HSSMS MT brojnim okupljenima obratila se predsjednica Glavnog vijeća Sindikata Anica Prašnjak.

Također, o knjizi su govorili prof. dr. sc. Ivica Balen, prim. dr. med., ratni ravnatelj OB „Dr. Josip Benčević“ Slavonski Brod i Ivan Mikuš, profesor povijesti Srednje medicinske škole Slavonski Brod.
Voditeljica predstavljanja knjige je Dunja Vani.

Autor knjige tom prilikom istaknuo je kako govoreći o Domovinskom ratu, uvijek se najčešće spominju generali, velike bitke, ali najmanje ima zapisa i spomena o medicinskom osoblju koje je svoje srce ostavljalo na terenu, koje se borilo pomoći drugome ugrožavajući pritom čak i vlastiti život, zanemarujući svoju djecu i obitelj... no, svi su imali isti cilj, a to je pomoći drugome i spasiti ljudski život.

Anica Prašnjak  iz Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara istaknula je  kako je ovo bitno za budućnost jer će svjedočanstva biti zapisana i neće se nikada zaboraviti.

Naglasila je činjenicu da postoji jako malo zapisanog traga koji povezuje medicinske sestre i tehničare s njihovim djelovanjem za vrijeme Domovinskog rata, a važno je napomenuti kako su upravo oni ti koji su davali svoj maksimum, ostavljali svoje obitelji, riskirali svoje zdravlje, a na kraju krajeva dali i svoje živote kako bi pomogli drugima.

Pročitajte više na: https://plusportal.hr/politika/ispricali-svoje-intimne-ispovijesti-neke-od-njih-ne-daju-zaspati




MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja