Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
Svečano predstavljanje knjige "Srcem za ranjenu Hrvatsku", 15.06.2023.
  15.06.2023.

Svečano predstavljanje knjige "Srcem za ranjenu Hrvatsku", 15.06.2023.

15. lipnja 2023. u velikoj dvorani Matice hrvatske održano je svečano predstavljanje knjige Srcem za ranjenu Hrvatsku autora Ivice Radoša, objavljene u nakladi Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i medicinskih tehničara.

Na predstavljanju knjige prisustvovali su izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja general Kornelije Brkić, izaslanica Ministarstva zdravstva, savjetnica ministra zdravstva za sestrinstvo Snježana Krpeta, u ime Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, ravnatelj Uprave za rad i zaštitu na radu Dražen Opalić.

Svim prisutnima na početku promocije obratila se Anica Prašnjak, predsjednica Glavnog vijeća HSSMS MT, moderatorica promocije bila je novinarka Zrinka Grancarić, a glumica Mladena Gavran čitala je ulomke iz knjige.

O knjizi su govorili doktor znanosti, povjesničar s Hrvatskog instituta za povijest, Davor Marijan, znanstvenik i predavač s Fakulteta hrvatskih studija, profesor Tomislav Branđolica, Sanda Franković iz Društva za povijest sestrinstva Hrvatske udruge medicinskih sestara te autor knjige Ivica Radoš.

Ova knjiga je veliko djelo prožeto snažnim pričama stvarnih ljudi na više od 400 stranica gdje je 73oje medicinskih sestara i medicinskih tehničara ispričalo vlastita svjedočenja o doprinosu koji su oni i kolege dali u Domovinskom ratu.

Ponosni smo što je naš Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i medicinskih tehničara nakladnik ovog djela koje će zauvijek ostaviti traga u povijesti hrvatskoga naroda i hrvatskog sestrinstva.

Ovim putem zahvaljujemo svima profesionalnim stručnjacima koji su sudjelovali u stvaranju ovog djela, a najveća hvala cijenjenim medicinskim sestrama i tehničarima koji su svoja životna i bolna iskustva podijelili sa svima nama i time zauvijek ostavili neizbrisiv trag u hrvatskoj povijesti, a budućim generacijama ostavili u nasljeđe vrijedan spomen jednog minulog vremena.

 


MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja