Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
05.04.2018.

Svjetski dan zdravlja, 07. travnja 2018.

Svjetski dan zdravlja, 07. travnja 2018.

Kao i svake godine, 07. travnja obilježava se Svjetski dan Zdravlja.

Svjetske zdravstvene organizacije kao i međunarodne sindikalne organizacije organiziraju na taj dan akcije protiv komercijalizacije i privatizacije zdravstvene i socijalne zaštite u Europi i diljem svijeta.

7. travnja biti će prigoda za pokretanje kampanje "Jedna godina za ne-komercijalno zdravlje za sve".

Sve veći problemi u zdravstvenim sustavima europskih zemalja su dugogodišnje loše zdravstvene politike, loše zakonske regulative, nedostatno financiranje zdravstvene zaštite, loši uvjeti rada, uvođenje mjera štednje, nedostatak radne snage.

Važno je da imamo visoko kvalitetne zdravstvene i socijalne usluge koje su pristupačne i dostupne svim građanima.

Stoga se moramo boriti za veća javna ulaganja u zdrave i sigurne uvjete rada, odgovarajući broj dobro osposobljenog osoblja.

Također moramo nastaviti borbu protiv sporazuma o slobodnoj trgovini kao što su CETA ili TiSA koji potiču komercijalizaciju i tržišnu procjenu zdravstvene i socijalne skrbi na štetu pacijenata i radnika, ističu iz EPSU-a.
Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja prilika je da istaknemo važnost zdravlja, ali i važnosti cjelokupnog zdravstvenog sustava i svih sudionika u pružanju zdravstvene zaštite.

Stoga vas pozivamo da obilježite Svjetski dan zdravlja, te fotografijom izrazite svoja mišljenja u borbi za promicanje zdravlja i kvalitetne zdravstvene skrbi, a protiv privatizacije i komercijalizacije zdravstva.

U nastavku možete pogledati video na temu Svjetskog dana zdravlja te preuzeti materijal.

Zašto je važno obilježiti dan borbe protiv privatizacije javnog zdravstva?!

europe - health - network.net

European day of action against the commodification of health 7 April 2018 #health4all

Our health is not for sale

Show your support !