Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
U Vukovaru predstavljena knjiga Srcem za ranjenu Hrvatsku, 09.11.2023.
  10.11.2023.

U Vukovaru predstavljena knjiga Srcem za ranjenu Hrvatsku, 09.11.2023.

U Pastoralnome centru svetoga Bone u Vukovaru, 09. studenog 2023. organizirali smo predstavljanje knjige „Srcem za ranjenu Hrvatsku“ koja govori o ulozi medicinskih sestara i tehničara u Domovinskome ratu.

Svjedočanstva mnogih medicinskih sestara i tehničara pretočena su u knjigu od preko 400 stranica.

O knjizi su govorili dr. sc. Dražen Živić, hrvatski demograf, pomoćnik ravnatelja Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Područni centar Vukovar i Davor Runtić, profesor, sudionik Domovinskog rata, jedan od najplodnijih pisaca i kroničara o Domovinskom ratu. Voditelj promocije bio je Siniša Đurić.

- Medicinske sestre i tehničari nekako su samozatajni i njihov rad uvijek ostane u sjeni u odnosu na ostale djelatnike u zdravstvu pa je naš sindikat odlučio da se napiše jedna knjiga kao spomen i znak zahvale za njihov nemjerljiv obol u brizi za naše stradale građane u Domovinskome ratu. Ovo je knjiga koja treba biti naslijeđe i putokaz za buduće generacije jer će im pomoći da shvate što znači domoljublje, požrtvovnost i humanost -rekla je Anica Prašnjak, predsjednica Glavnoga vijeća Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i medicinskih tehničara.

Autor knjige Ivica Radoš istaknuo je kako je intervjuirao 84 osobe, a u knjizi su objavljena čak 74 svjedočanstva.

https://radio.hrt.hr/radio-osijek/vijesti/predstavljena-knjiga-srcem-za-ranjenu-hrvatsku

hrvatski radio vukovar-predstavljena-knjiga-srcem-za-ranjenu-hrvatsku


MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja