Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
novost-slika
17.05.2017.

Propao pokušaj mirenja sindikata i Vlade o potraživanjima iz Sporazuma o osnovici plaća, 16. svibnja 2017.

Nakon postupka mirenja koje je s Vladom RH pokrenulo osam sindikata javnih službi po pitanju potraživanja iz Sporazuma o osnovici za plaće u javnim službama, čelnici sindikata održali su u utorak 16. svibnja 2017. konferenciju za medije na kojoj su obavijestili javnost kako mirenje nije uspjelo.
Opunomoćeni predstavnik osam sindikata u procesu mirenja, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec, kazao je kako je postupak mirenja bio pokrenut radi neisplate dijela plaća koji zaposlenicima javih službi pripada po Sporazumu o osnovici za plaće.
...

više...
novost-slika
15.05.2017.

Tjedan sestrinstva: „Problema je puno, a sredstava malo“

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva djelatnici Opće bolnice Dubrovnik; predsjednik naše sindikalne podružnice OB Dubrovnik Ivan Večerin i Snježana Busančić, predsjednica podružnice Hrvatske komore medicinskih sestara osvrnuli su se na situaciju u zdravstvu i položaj medicinskih sestara.

Ivan Večerin osvrnuo se na probleme medicinskih sestara i naveo: „Problema je puno, a sredstava je malo. I to je najveći problem. Tu je i nedostatak ljudi, po nekim procjenama nedostaje između 8 i 12 tisuća medicinskih sestara u Hrvatskoj."
...

više...
novost-slika
10.05.2017.

Čestitka za Međunarodni dan sestrinstva

Svake godine 12. svibnja na dan rođenja začetnice modernog sestrinstva Florence Nightinagle, znane kao Dama sa svjetiljkom, medicinske sestre i tehničari cijeloga svijeta obilježavaju Međunarodni dan medicinskih sestara.

Florence Nightingale, začetnica modernog sestrinstva je polovicom 19. stoljeća omogućila ulazak profesionalno obrazovanih žena u zdravstvenu njegu bolesnih, a 1860. godine u Londonu je otvorila prvu školu za medicinske sestre.

više...
novost-slika
05.05.2017.

Međunarodni dan primalja, 05. svibnja 2017.

Primalja je osoba koja ima veliku ulogu u životu majki i obitelji. Važnost primalja u javnosti sve je više prepoznata.

Primalje mijenjaju svijet brigom za trudnice, majke i djecu. Brinući za njih, primalje pomažu zdravlju žena i doprinose osnaženju zajednice.

Povodom Međunarodnog dana primalja koji se obilježava svake godine 05. svibnja svim našim poštovanim članicama kao i svim primaljama čestitamo Međunarodni dan primalja.

više...
novost-slika
02.05.2017.

Veliki prosvjed na Međunarodni praznik rada u Slavonskom Brodu

Na Međunarodni praznik rada, 01. svibnja sindikalni prosvjed održan je u Slavonskom Brodu te je okupio više tisuća ljudi.
Vlak solidarnosti krenuo je u 08:00 prema Slavonskom Brodu, kada je u 12:00 krenula povorka prosvjednika prema Tvrđavi, gdje se održavao središnji prosvjedni skup.
Slavonski Brod je izabran za središnji prosvjedni skup, iz više razloga, između ostalog jer je on bio nekada jako središte industrije, samo u Đuri Đakoviću prije rata radilo je preko 12000 radnika, danas jedva 2500, zbog toga što se iz tog grada mnogi iseljavaju i svoju egzistenciju traže u nekoj od europskih zemalja, kao i zbog potpore svi Brođanima koji godinama ne udišu čist zrak zbog rafinerije u susjednom Bosanskom Brodu.

više...
novost-slika
29.04.2017.

Sretan vam Međunarodni praznik rada

Praznik rada simbol je borbe za radnička prava i izraz radničke solidarnosti te se svake godine obilježava u znak prisjećanja na velike radničke demonstracije održane u Chicagu dana 1. svibnja 1886. godine, kada je u sukobima sa policijom poginulo više radnika, a osmero njih osuđeno je na smrt.
Povodom obilježavanja Praznika rada svim članovima Sindikata kao i svim građanima čestitamo Međunarodni praznik rada!
Pozivamo sve građane da nam se 1. svibnja u 11 sati pridruže na željezničkom kolodvoru u Slavonskom Brodu na prosvjedu za veće plaće i kvalitetna radna mjesta; na prosvjedu za radnički oporavak!

više...