Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
novost-slika
10.03.2017.

Potpisan privremeni Temeljni kolektivni ugovor, 09. ožujka 2017.

U četvrtak, 09. ožujka 2017. članovi Vlade i pregovaračkih odbora sindikata potpisali su privremeni Temeljni kolektivni ugovor za zaposlene u javnim službama na rok do 1. kolovoza, odnosno produžene primjene do 1. studenoga kojim se zadržavaju sva stečena prava zaposlenika prema dosadašnjem TKU koji istječe 12. ožujka.
Voditelj Vladinog pregovaračkog odbora i ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić nakon potpisivanja izrazio je zadovoljstvo postignutim dogovorom sa sindikatima javnih službi i potpisanim "kratkim" Temeljnim kolektivnim ugovorom s rokom važenja do 1. kolovoza ove godine, odnosno u produljenoj primjeni do 1. studenoga.

više...
novost-slika
07.03.2017.

Međunarodni dan žena

Međunarodni dan žena obilježava se diljem svijeta 8. ožujka, a osim pokazivanja ljubavi, poštovanja i razumijevanja ženama, svrha tog dana je proslava njihovih ekonomskih, političkih i društvenih postignuća.

Dan žena obilježava se od 1908. kada je 15 tisuća žena zaposlenih u njujorškoj tekstilnoj industriji prosvjedovalo tražeći kraće radno vrijeme, bolju plaću, pravo glasa i bolje uvjete rada.
Danas, više no ikad, važno je podsjetiti kako sva prava, koja žene danas imaju, nisu bila jednostavno "data", za njih su se morale izboriti, a ta borba često je bila žestoka i teška.

više...
novost-slika
07.03.2017.

Vlada i sindikati javnih službi parafirali tekst Temeljnog kolektivnog ugovora

Na petom sastanku pregovaračkih odbora Vlade RH i sindikata javnih službi održanom u ponedjeljak, 06. ožujka 2017. parafiran je tekst Temeljnog kolektivnog ugovora.
Na sastanku su potvrđene usuglašene izmjene teksta TKU-a, nakon čega je isti parafiran od strane ministra Ćorića i predstavnika sindikata javnih službi.
Temeljni kolektivni ugovor će se početi primjenjivati od 13. ožujka, a vrijediti će do 1. kolovoza ove godine, s produljenom primjenom do 1. studenoga kako je to zakonski regulirano, te će se njime zadržati postojeća prava.

više...
novost-slika
02.03.2017.

Postignut dogovor Vlade i sindikata

Nakon održanog još jednog kruga pregovora Vlade i sindikata javnih službi u utorak, 01. ožujka 2017. postignut je dogovor da će se prava zaposlenika u javnim službama regulirati kroz kratki Temeljni kolektivni ugovor koji će se početi primjenjivati od 13. ožujka, a vrijediti će do 1. kolovoza ove godine, s produljenom primjenom do 1. studenoga kako je to zakonski regulirano, te će se njime zadržati postojeća prava.

više...
novost-slika
26.02.2017.

Sindikalno sportski susreti, Zaton 17.05.-21.05.2017.

Poštovani članovi,

podsjećamo da će se sindikalno sportski susreti zaposlenika u zdravstvu 2017. godine održati u Zatonu u razdoblju od 17.svibnja - 21.svibnja.
Organizatori susreta su Sindikat zaposlenika u zdravstvu Hrvatske i Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara.
U prilogu možete preuzeti plakat, pismo te dopis vezano uz organizaciju i smještaj sudionika sindikalno sportskih susreta u Zatonu 2017.

više...
novost-slika
24.02.2017.

Nastavak pregovora sindikata i Vlade u srijedu, 01. ožujka 2017.

Na današnjem sastanku predstavnika Vlade i sindikata u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava nije postignuto rješenje o primjeni dosadašnjeg Temeljnog kolektivnog ugovora, kao ni o protokolu pregovaranja o novom ugovoru.

"Postigli smo dogovor da ćemo dodatne sindikalne argumente razmotriti, proučiti i analizirati do sredine idućeg tjedna i iznijeti naš konačan stav o tome na idućem sastanku u srijedu, 1. ožujka", izjavio je ministar Ćorić.

...

više...